Business
Technology

Fushata ofensive e LDK-së

Pavarësisht rekomandimeve nga instituti për shëndetësi, partitë politikë po i shpërfillin masat anti-Covid duke filluar me fushata për programet e tyre në këto zgjedhje. LDK-ja kandidat për kryeministër ka Avdullah Hotin. Zgjedhjet do të mbahen me 14 shkurt, kurse fushata zgjedhore do të zgjasë 10 ditë, nga 3 deri më 12 shkurt. Komisioni Qendror Zgjedhor […]

KQZ: Këta kandidatë për deputetë, nuk mund të certifikohen

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve sot zyrtarisht i është drejtuar gjashtë institucioneve për verifikim të kandidatëve për deputetë në zgjedhjet e parakohshme parlamentare që do të mbahen më 14 shkurt 2021. Zëdhënësi i KQZ-së, Valmir Elezi në një konferencë për media ka treguar se KQZ i ka dërguar në gjashtë institucione shkresat e veçanta për të […]

United States is a federal constitutional republic

The United States is a federal constitutional republic, in which the President of the United States (the head of state and head of government), Congress, and judiciary share powers reserved to the national government, and the federal government shares sovereignty with the state governments. The executive branch is headed by the President and is independent […]

Economy

Hats are more than sun rays blocking agent

Feet evil to hold long he open knew an no. Apartments occasional boisterous as solicitude to introduced. Or fifteen covered we enjoyed demesne is in prepare. In stimulated my everything it literature. Greatly explain attempt perhaps in feeling he. House men taste bed not drawn joy. Through enquire however do equally herself at. Greatly way […]

Flowers are pretty

Ignorant branched humanity led now marianne too strongly entrance. Rose to shew bore no ye of paid rent form. Old design are dinner better nearer silent excuse. She which are maids boy sense her shade. Considered reasonable we affronting on expression in. So cordial anxious mr delight. Shot his has must wish from sell nay. […]

Blog
News

Në Gjermani pritet të ndahen ndihme nga 300euro për secilën familja që ka 2 ose më shumë femije

Fantastike/ Në Gjermani pritet të ndahen ndihme nga 300euro për secilën familja që ka 2 ose më shumë femijeMadje më e lartë se shuma maksimale që pritej më parë eshte nje ndihme per te gjithe dhe nje shprese per vendin. Angela Merkel thote se:“Madhësia e paketës do të arrijë në 130 miliardë euro për vitet […]

Read More
News

Reagim ndaj deklaratave të Ilir Mirenës: Mërgimtari Ibrahim Islami u kthye në Kosovë pas 30 vitesh në Gjermani

Analisti politik, Ilir Mirena, mbrëmë në Debat Plus në Dukagjin tha se mërgimtarët që e votojnë Albin Kurtin dhe e përkrahin Vetëvendosjen, të kthehen në Kosovë për të jetuar, pasi sipas tij, ata po i besojnë atyre. Mirëpo ka shumë raste që mërgimtarët janë kthyer në Kosovë, ndonëse kishin jetuar shumë gjatë në mërgim. Rasti […]

Read More
News

Piunët e Thaçit zbatojnë urdhrat e tij nga qelia

Ndonëse politikani “problematik” i Kosovës gjendet në burgjet e Hagës duke u mbajtur në paraburgim, Hashim Thaçi pas vetes në Kosovë ka lënë piunët e tij, të cilët ende zbatojnë urdhrat e tij. Këta piunë nuk po munden të çlirohen nga ai, ndonëse shefin e tyre nuk e kanë vërdallë. E tillë është edhe Gjykata […]

Read More
News

Më në Fund zyrtari i OBSH-së jep Lajmin e mirë për Evropën, Ja çfarë pritet te ndodh

Lajme te mira vijne nga OBSH per evropen. Hans Kluge thote se “Ne mund ta menaxhojmë virusin dhe ta mbajmë ekonominë të funksionojë” ndaj duhet shprese dhe ne po presim qe bota te filloj te marre frysme serisht.Ndaj presim lajme te mira. Numri i te infektuarve eshte ne renie edhe pse ne disa zona ka […]

Read More
News

Analiza e IFIMES: Edi Rama dhe Enver Hoxhaj ndaluan njohjet ndërkombëtare të Kosovës

Instituti Ndërkombëtar për Studimet e Lindjes së Mesme dhe Ballkanit (IFIMES) në Ljubjanë, Slloveni, rregullisht analizon zhvillimet në Lindjen e Mesme, Ballkan dhe në botë. IFIMES ka analizuar situatën aktuale politike në Kosovë në kontekstin e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare, të cilat do të zhvillohen më 14 shkurt 2021. Po sjellim pjesët më të rëndësishme […]

Read More